Just some stuff...

03 Nov, 2009

Naposletku...

Pljuga na pljugu, jednu na drugu slazem... — Autor antistresna @ 23:24

Oh..emotivno stanje stvari zavejano ulicama i gomilom glasova rastrkanih po tudjim livadama.Ne znam, ne znam ni sama, kad lupis sakom kakav to tacno zvuk treba proizvesti.I kad kazem da se bojim sebe vazda je tako, imam djavole koji me vuku za rukav..mali su ali siloviti..

A ja kao trcim, vazda treperim na povetarcu..kao zastavu koju su jednom podigli..ali ova se ne spusta uvece pa ujutru ima isti postupak.Klizi polako, kao kada bi sedeo u sobi i slusao kap kako sumorno udara o cev, kako sa drveta opada lisce..i sve je golo..svi smo goli..Olupina, supa, zardjala cev..

Ne znam, mozda i naidjem na kucicu.Ispred nje sroko polje, puno cveca..Vazduh mirise na sok od visanja, vetar duva tek toliko da zagolica i svuda se oseca mir.Spokoj.Kutak iz raja.Utociste.Spas.Moj prostor.Tvoj prostor.Kucica.

A kad udjes, kamin sluzi da se dvoje vole.Na vratima te ceka pas veliki, ogroman..i smeje se, mase repom, raduje se.Trpeza je skromna, voca u izobilju, hladne vode iz bunara..i negde mirise dunja.Cuje se klavir kako svira, sve je u znaku drveta i zemljanih boja...Ti mirises na cimet jer ga ja volim i ne postoji nista drugo sto bi bilo znak za skretanje.A puta nigde nema...nisam ga zelela jer bi to sve pokvarilo, sta ce mi prolaznici, stranci..

Ruke meke, jastuk tvrd..glavu da spustim i ocima da gledam dugine boje..Toplo je i sve mirise na srecu i veselje, bezbroj sam osmeha od jutros podelila.

I onda kapljica lupi malo jace pa se vratis u konzervu ..otvorenu do pola jer su ti negde stigao, nikad nemas dovoljno mesta da gurnes celu saku.Sta ima veze, barem se prstima mozes sluziti.

Povlace se vrata od jakog vetra koji siba niz ulica...kisa pljusti i sve je modro..Cipele su prljave. Stare i umorne..Iznosene ..istrosene...


Komentari

  1. Kako si divno opisala tu kućicu, baš ovih dana maštam o jednoj takvoj... Ja bih samo dodala neko mirisno cveće.. A stare cipele...mirišu na sive kaljave ceste...

    Autor poluuspavanka — 04 Nov 2009, 08:36


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs